herfstvakantie in Kota Kinabalu

Door: Perla

Blijf op de hoogte en volg Martijn en Perla

11 November 2013 | Maleisië, Kota Kinabalu

Goh, wat hebben we het toch druk hier. Weer even tijd nemen om wat te schrijven om jullie lekker te maken. Of is het al tijd voor een berichtje met de mindere kanten van het leven hier, om jullie jaloezie in te dammen??
Dat kan ook hoor, op verzoek.

Maar eerst dan de herfstvakantie.
Minder dan een uur vliegen en we zaten in Kota Kinabalu. Dat ligt ook op Borneo, maar dan de provincie Sabah van Maleisie.
We hadden een vrij luxe hotel geboekt aan de kust. Room with a view, in de zee kon je de eilandjes zien liggen waar we naar toe zouden varen. Beneden bij het hotel een mooi zwembad met een eettentje waar je lekker de zee hoorde ruisen terwijl je bij zonsondergang zat te eten.
Vanuit dit hotel zijn we met een boottochtje naar een aantal eilandjes gegaan om te snorkelen. Echt een goeie lokatie hiervoor! Nog stukken met mooi koraal en veel verschillende visjes. De belangrijkste was natuurlijk Nemo, maar ook de regenboogvissen en andere " aquariumvisjes" waren erg mooi. Tijd voor een onderwatercamera om dat moois eens vast te leggen!

Verder zijn we in dit weekje naar het nationaal park van Mount Kinabalu geweest. Een populaire berg om te beklimmen (wat wij hopelijk nog eens gaan doen, maar dan zonder de kinderen natuurlijk). Daar hebben we genoten van de mooie omgeving, maar geen spectaculaire wandelingen gemaakt. Wel hebben we er nog iets bijzonders gezien. De Rafflesia.
De rafflesia is de grootste bloem ter wereld. De bloem groeit als een parasiet op boomwortels en is niet te kweken. Hij is maandenlang in knop, om vervolgens maar max 7 dagen te bloeien. Daardoor is het een beetje een mysterieuze bloem, die je niet zo makkelijk te zien krijgt. Maar we hadden geluk. Er was er net eentje in bloei in de regio, en dan zetten ze bordjes en pijlen vanaf een doorgaande weg neer, zodat je de bloem kunt vinden.

De andere dagen hebben we gevuld met typisch toeristische aktiviteiten: dagje wildpark en dagje cultural village Mari Mari. Hier krijg je te zien hoe de verschillende huizen van de inheemse stammen van Borneo eruit zien/zagen. Het was interactief opgezet, waardoor de kinderen het ook erg leuk vonden. zelf bepaalde koekjes maken, met blaaspijp schieten, speciale honing en rijstwijn proeven, en een dansshow.

Ik zal eens kijken welke foto's we hier bij kunnen kiezen... En dan volgt snel meer over het gewone leventje hier. verjaardagsfeestjes, Halloween, speciaal ingevlogen Nederlands cabaret, binnenkort Sinterklaas... we maken genoeg mee!

• 11 November 2013 - 13:45

Adinda:

klinkt inderdaad wel heel jaloersmakend. Wat zul jij de Nederlandse kou missen! Dat hebben wij dan tenminste nog; 's ochtends weer autoruit krabben, herfststormen en zelfs een tyfoon in Nederland laatst. Arme jij dat je dat allemaal moet missen!

• 11 November 2013 - 14:26

Diane:

Klinkt idd heel erg saai allemaal. ZULLEN WE EEN WEEKJE RUILEN :-)
    Heerlijk genieten zou ik zeggen X

• 11 November 2013 - 18:35

Natasja:

Natuurlijk is het jaloersmakend.... Hier hebben wij geen zon, zee, strand, apparte bergen en planten die maar een paar dagen bloeien.... Nee, maar wij hebben ook iets jaloersmakends.... Namelijk vandaag de start van CARNAVAL!!!! Wij missen jullie natuurlijk ook vreselijk ;)

• 12 November 2013 - 01:09

Martijn En Perla :

ja ja Natasja, rub it in!
    Dat zou zeker in het hoofdstukje " negatieve kanten van het leven hier" komen.
    Raar hoor... meedoen in de oprichting van een nieuw clubje terwijl ik aan de andere kant van de wereld zit!
    Da's nie Zomarwa! Maar ja, ik wulde wel Zomarwa!

Maar ja, Als ik over een paar jaar weer terug ben haal ik het wel in.
    Trouwens, hoeveel zijn tickets ook al weer om op en neer te vliegen in eht eerste weekend van maart???
    Pfff, zou wel de duurste carnaval ooit zijn...

• 16 November 2013 - 02:10

Jeroen Koevoets:

Hoi Perla,
    het is heel lang geleden. Zo , dat je nu met je gezinnetje in Brunei woont!
    Ik ben daar ooit op vakantie geweest, niet Brunei zelf maar Maleisisch Borneo. Prachtig eiland. Jammer dat er zo veel gekapt wordt.
    Veel herkenning als ik zo jullie foto's zien. De raflesia, neusaap, Mount Kinabalu. Ook op de top geweest?

Lieve groetjes,
    Jeroen