Een weekendje in hoofdstad Bandar Seri Begawan
Door: Perla
Blijf op de hoogte en volg Martijn en Perla
03 Juni 2013 | Brunei, Bandar Seri Begawan
een beetje lamgeslagen door de enorme keuze aan nieuwe bestemmingen aan deze kant van de wereldbol, hebben we uiteindelijk besloten dicht bij huis te blijven. We zijn naar de hoofdstad van Brunei geweest.
Heerlijk om weer even in eeen totaal andere omgeving te zijn en bijzondere dingen te zien.
We hebben een boottochtje gemaakt langs Kampong Ayer, een verzameling waterdorpen, ook mwel het Venetie van Azie genoemd. Het lijkt helemaal niet op Venetie met zijn indrukwekkende gebouwen, want dit zijn allemaal houten huizen op palen. Maar de sfeer met bootjes en water rondom doet er toch wel aan denken.
Ook met een boottochtje vanuit Bandar zijn we op zoek gegaan naar de Proboscis apen, de neusapen. Die zittenop een eiland in de buurt van de hoofdstad, en zijn daar goed te spotten. Gaaf om te zien!
Verreweg Het mooiste gebouw in Bandar zelf is de grote moskee , wit met gouden daken. Prachtig.
We zijn nog in een museum geweest waar ze een scene hebben nagebouwd van de inhuldiging van de sultan en al zijn kadoos tentoongespreid zijn. En verder ook gewoon geshopt voor wat spullen die we hier in directe omgeving niet kunnen kopen, en lekker uit gegeten enzo.
Hoogtepunt tussen al dit bijzonders voor de kids??? ..... Bezoekje aan de enige McDonalds die Brunei rijk is !
Ik zal ook wat fotos plaatsen.
Groetjes van ons allemaal!
03 Juni 2013 - 07:13
Debby:
Hey daar,
Wat leuk om jullie "reisverslag" te lezen!! Super om te horen (lezen) dat het goed gaat met jullie!!
Groet Debby van Merode/Roosendaal -
03 Juni 2013 - 08:01
Syca:
Leuk hoor . Manas wil nu nog veel meer naar Brunei toe komen! -
15 Juni 2013 - 22:14
Maria Verbraak:
we blijven zo goed op de hoogte van jullie ervaringen, mooi hoor. Het is ongetwijfeld toch een bijzondere beleving dit te kunnen meemaken, het blijft jammer, dat we jullie niet kunnen aanraken of zien. Hartelijk dank alvast voor de mooie tekeningen van Isis en Kaj, bijzonder leuk omdat ze ons nog niet zijn vergeten en aan ons denken. Groetjes oom Geert en tante Maria